19. Munakügyi Konferencia: "Fiatalok a munkaerő-piacon – Kezdeményezések a fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítására"

22. Május 2013 - 24. Május 2013 - Stadtschlaining, Szombathely

rendezvény nyelve: de,hu

Az idei Osztrák-Magyar Munkaügyi Konferencia keretében munkaerő-piaci szakértők folytattak eszmecserét a fiatalok munkaerő-piaci helyzetéről és a fiatalkori munkanélküliségről. A rendezvény köszöntő beszédei mellett előadások hangzottak el a fiatalkori munkanélküliség egész Európában létező problémaköréről, a fiatalok munkanélküliségének alakulásáról az osztrák-magyar határ menti térségben, illetve a fiatalkori munkanélküliség visszaszorítása érdekében bevezetett munkaerőpiac-politikai és képzési megoldásokról. A záró napon szakmai tanulmányút keretében jó gyakorlatot bemutató modelleket tekinthettek meg a konferencia résztvevői Magyarországon és Ausztriában.

Program

 1. nap elÅ‘adásai

 2.nap elÅ‘adásai

A konferencián készült fotókat a következÅ‘ weboldalról tölthetik le:  http://www.nyugatrmk.hu/i/foto/20130522/index.htm

 

Ha további információkra van szüksége, szívesen áll rendelkezésére Nagy Andrea a +36 694/509-500-es telefonszámon vagy e-mailben nagy.andrea@vasitit.hu illetve Major Andrea, major@lrsocialresearch.at, +43-1/595 40 40 - 24-es telefonszámon.